Familiebasert terapi for spiseforstyrrelser er den behandlingsformen som oftest anbefales og brukes i Norge. Dessverre passer det ikke for alle. Hos voksne med spiseforstyrrelser brukes ofte kognitiv adferdsterapi som behandling. Flere nye studier viser gode resultater av denne behandlingsformen, også for ungdom. Vår studie skal sammenligne effekten av disse behandlingene for ungdommer i alderen 12-18 år med spiseforstyrrelser.
Studien ledes av Regional seksjon for spiseforstyrrelser (RASP), Oslo Universitetssykehus. RASP har et eget forskningsteam, og prosjektleder for studien er forskningsleder og professor Øyvind Rø.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og har en rekke nasjonale funksjoner.
Teamet fra venstre: Ingrid Funderud, Heidi Langbakk Skille, Trine Wiig Hage, Øyvind Rø, Anne Louise Wennersberg, og Jan-Vegard Nilsen.
Org.nr.: NO 993 467 049 MVA
www.oslo-universitetssykehus.no
Studien er finansiert av KlinBeForsk: Program for klinisk behandlingsforskning – Program for klinisk behandlingsforskning (rhf-forsk.org)
CogFam er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Universitetssykehus, Helse Bergen, St. Olavs Hospital, Universitetssykehuset Nord-Norge og Betanien sykehus.